Mit holokaustyczny i jego zadanie

"Auschwitz zbezczeszczony" mowi Przewoznik

Postby Jerzy Ulicki-Rek » Tue Jan 26, 2010 7:21 am

Zapamietajcie te twarz i to nazwisko :)
Pan Przewoznik nie waha sie nazywac pewnych rzeczy po imieniu:)
Zapamietajcie:kradziez starego ,poniemieckiego napisu z bramy w bylym obozie w Oswiecimiu to " zbeszczeszczenie" :)
Bramy czy obozu?:)

Mozna sie sporo dowiedziec z tego co mowi apostol holokaustu:

"Kradzież ujawniła ogromny problem utrzymania i zabezpieczenia miejsc pamięci. Są to znaczne koszty, które pokrywać powinna społeczność międzynarodowa. "

To znaczy ,ze do tej pory pokrywaja je jedynie Polacy.Ciekaw jestem do kogo trafiaja te pieniadze za "utrzymanie i zbezpieczenie"?I ile to kosztuje polskiego podatnika?

"
Mam nadzieję, że dzisiejsze wydarzenie stanie się motorem dyskusji nad nowymi rozwiązaniami prawnymi, nad tym co można robić, a czego nie wolno za wszelką cenę."

Zaczyna mi to smierdziec drakonskimi karami za kazde "anty-holokastyczne dzialanie".Jeszcze troche to bedziemy mieli kare za :'"podzeganie do niewiary w holokaustyk"

"Obecne prawo kuleje – należy wprowadzić zmiany, które stworzą odpowiedni mechanizm obronny."
Najlepiej od razu kare smierci.Przez powieszenie na terenie obozu

"Wygląda na to, że w dzisiejszym, materialistycznym świecie nie ma już żadnych barier i wartości. '

Panie Przewoznik.Kogo jak kogo ale PANA nie powinno to dziwic.Przeciez nad tym wlasnie aby takich wartosci nie bylo Zydzi pracuja w pocie czola od tysiacleci.Co tu Pana tak zaskakuje?

"Ważne jest też by poznać motywację złodziei."
naturalnie.A jeszcze lepiej gdyby okazalo sie ,ze promotorem kradziezy byl Bim Laden przebrany za Szweda

Jerzy Ulicki-Rek

Andrzej Przewoźnik

Przekroczono wszelkie granice

16:41
18.12.2009

Do tak bezczelnego posunięcia jeszcze nigdy nie doszło. Jest dla mnie ogromnym zaskoczeniem, że ktoś dopuścił się takiego barbarzyństwa w miejscu, które jest symbolem.

Image

Andrzej Przewoźnik (fot.arch.PAP/Radek Pietruszka)
(fot.arch.PAP/Radek Pietruszka)
Raport

* Auschwitz zbezczeszczony

Mimo, że opiekuję się wieloma miejscami martyrologii i jestem świadkiem aktów wandalizmu to mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że do tak bezczelnego aktu nigdy jeszcze nie doszło.

Przekroczono wszelkie granice i zbezczeszczono miejsce śmierci tysięcy ludzi.

Kradzież ujawniła ogromny problem utrzymania i zabezpieczenia miejsc pamięci. Są to znaczne koszty, które pokrywać powinna społeczność międzynarodowa. Niestety, te symbole często są rozkradane i niszczone, a czas też nie jest dla nich łaskawy.

Mam nadzieję, że dzisiejsze wydarzenie stanie się motorem dyskusji nad nowymi rozwiązaniami prawnymi, nad tym co można robić, a czego nie wolno za wszelką cenę. Większości wandali niestety nie udaje się złapać, a nawet jeśli, to zwykle dochodzi do umorzenia sprawy ze względu na niską szkodliwość czynu. Obecne prawo kuleje – należy wprowadzić zmiany, które stworzą odpowiedni mechanizm obronny.

Nie mogę pojąć pobudek osób, które ukradły napis. Wygląda na to, że w dzisiejszym, materialistycznym świecie nie ma już żadnych barier i wartości. Każdy, nawet mało odpowiedzialny człowiek wie co to za miejsce. Mam nadzieję, że uda się złapać sprawców, a skradziony napis odzyskać. Ważne jest też by poznać motywację złodziei.

Andrzej Przewoźnik sekretarz generalny Rady Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa i członek Rady Muzealnej Państwowego Muzeum KL Auschwitz-Birkenau w Oświęcimiu-Brzezince.
Wolna Polska zaczyna sie tutaj
Jerzy Ulicki-Rek

Postby Jerzy Ulicki-Rek » Tue Jan 26, 2010 12:02 pm

Zbliza sie rocznica wyzwolenia obozu w Oswiecimiu a wiec swietna okazja ,ktorzy w holokaustycznej kuchni pichca przez caly rok,zrobili nam HOLO- bigos swiateczny z tego co pod reka.Pan Weiss jest jednym z gorliwych kucharzy.ponizej kilka slow mojej oceny do tego co wypichcial p.Weiss.
Calosc "wypieku" -ponizej.
Dlaczego ,ze to wlasnie bedziecie mieli gdy przeczytacie do knca ten antypolski paszkwil.

Panie Weiss ,nawet tutaj,w w tej chwili wylazi z Pana ta brzydka morda ,ktora tak desperacko probuje ukryc.
Pisze Pan,:"(...)"Boże, nie wiem gdzie byłeś, powinieneś być i działać inaczej,(...)i w ten sposob sugeruje Pan ,ze Bog musi sie Panu tlumaczyc z tego gdzie byl i dlaczego nie zrobil tego co by Panu pasowalo...
To wlasnie nazywam 'MORDA"
Osoba, po prostu ,wierzaca i UFAJACA powie:
"Boze nie wiem gdzie byles i dlaczego pozwoliles tylu ludziom umrzec-ale wierze gleboko ,ze ty,moj Boze wiesz co zrobic nawet jesli ja ,nieswiadomy, nie rozumiem tego co robisz z mojego punktu widzenia.

To jest wiara,panie Weiss.
To w co pan wierzy to geszeft z Panem Bogiem.

Jerzy Ulicki-Rek

""To czarna otchłań ludzkiej-nieludzkiej historii"

Były ambasador Izraela prof. Szewach Weiss, fot. Adam Ciereszko
PAP
Auschwitz-Birkenau to symbol zła. Miejsce, które stało się czarną otchłanią nieludzkiej historii - uważa były ambasador Izraela w Polsce, prof. Szewach Weiss. Radził Polakom, by mówiąc o Auschwitz, nigdy nie używali nazwy Oświęcim. - Trzeba używać nazw, których używali Niemcy; nie Brzezinka, lecz Birkenau, nie Oświęcim, a Auschwitz. Zostawmy to im, w ich języku - apelował.
W środę 27 stycznia przypada 65. rocznica wyzwolenia niemieckiego obozu koncentracyjnego Auschwitz-Birkenau.

- Auschwitz to symbol zła, ale nie tylko symbol. Tam zamordowano więcej niż milion ludzi. Milion Żydów i jeszcze dziesiątki tysięcy innych! Auschwitz stał się czarną otchłanią ludzkiej-nieludzkiej historii, a polska ziemia, która dla Żydów przez ponad 800 lat była ziemią wspólnego życia i spokoju, stała się przez Niemców przeklętą ziemią. Auschwitz to symbol barbarzyństwa, nieludzkości, rasizmu i ksenofobii" - powiedział Weiss.

Jak przypomniał, według żydowskiej tradycji (m.in. Talmudu zawierającego komentarze do pierwszych pięciu ksiąg Starego Testamentu) każdy, kto ratuje jednego człowieka, ratuje cały świat. - Bo każdy człowiek jest całym światem, a w Auschwitz setki tysiące ludzi znalazło się w jednym dniu w nieludzkiej sytuacji - podkreślił. - To był inny świat, bez żadnych wartości, życie człowieka straciło wartość, człowiek stał się muchą, był niczym, upadł podstawowy honor ludzki, podstawowa kultura, podstawowe zwyczaje ludzkie, wszędzie tylko śmierć - mówił.

W opinii Weissa, Polacy w rozmowach o Auschwitz nie powinni używać słowa Oświęcim. - Nie używajcie tego słowa Oświęcim, ale Auschwitz-Birkenau, ponieważ Oświęcim był i jest polskim miasteczkiem, w którym przed wojną żyło razem w zgodzie mniej więcej 20 tys. mieszkańców, pół na pół, Żydzi i Polacy - przypomniał profesor. - Obozy zagłady to były nazistowskie, niemieckie, hitlerowskie wyspy na polskim oceanie. Trzeba używać nazw, których używali Niemcy; nie Brzezinka, lecz Birkenau, nie Oświęcim, a Auschwitz, zostawmy to im, w ich języku - apelował.

W jego opinii, dzień wyzwolenia obozu Auschwitz-Birkenau można określić "jako początek próby odnowienia wartości ludzkich na świecie". - Czy się owo odnowienie udało, to tego jeszcze nie wiemy - zaznaczył.

- Kiedy 27 stycznia 1945 roku armia radziecka otworzyła bramę Auschwitz z tą cyniczną tablicą "Arbeit macht frei", to było jakby otwarcie bram na nasz raj, na naszą wolność - mówił profesor. Jak jednak zastrzegł, wolność ta dotyczyła tylko kilku tysięcy osób, gdyż większość pozostałych przy życiu więźniów została zamordowana na miejscu w ciągu kilku miesięcy przed wyzwoleniem lub zginęła w "marszach śmierci". - Tragedia trwała do ostatniego dnia, do 8 maja 1945 r. Faszyści, Niemcy, próbowali dalej wykonywać swoje przeklęte, barbarzyńskie wezwanie - akcentował Weiss.

Według niego, opisując Auschwitz nie wolno zapominać, że "to ludzie ludziom zgotowali ten los". - Czy Auschwitz to jest miejsce, gdzie szatan rządził? Nie. Czy to jest miejsce na innej planecie? Też nie. To było tu, to stworzyli ludzie, na tym miejscu pracowali dzień i noc ludzie. Każdy z nich miał matkę i mordował matki, większość z nich miała dzieci. Być może rano jedli śniadanie ze swoimi córeczkami, może rano ojciec grał im jeszcze na zrabowanym od Żydów fortepianie, może słuchali tam zrabowanych płyt, muzyki Beethovena. Zjedli sobie śniadanko, a potem szli do pracy, by palić, dusić, mielić kości innych córeczek! To jest właśnie Auschwitz - podkreślił.

Weiss wykluczył także możliwość przebaczenia Niemcom zbrodni Holokaustu. - Nie ma wybaczenia i nigdy nie będzie wybaczenia. Była sprawa odszkodowań, ale to, co nam oddali osobiście, ogólnie, kolektywnie narodowi żydowskiemu, to jest może 1 proc. zrabowanego mienia żydowskiego. Nigdy nie było odszkodowania za krew" - stwierdził.

Weiss wyraził żal, że po wojnie komunistyczne władze Polski zerwały stosunki z Izraelem. Za "sytuację absurdalną" uznał kilkupokoleniowy brak dialogu Żydów z Polakami. Zaznaczył jednak, że od czasu, gdy Polska odzyskała pełną suwerenność w 1989 r., sytuacja ta zaczęła się poprawiać. Jako przykład podał izraelską reakcję po kradzieży grudniowej kradzieży tablicy "Arbeit macht frei" znad bramy obozu Auschwitz-Birkenau.

- Jaka była reakcja w Izraelu? Byłem tam wtedy, ja żyję w Izraelu. Otóż nie oskarżano stereotypowo Polski, pierwszy raz nie czułem żadnego antypolonizmu między Żydami. Było nam smutno, było wam smutno, myśmy mieli nadzieję, że polskie służby bezpieczeństwa i policja ją znajdzie, i znaleźliście. Pierwszy raz czułem, że coś się zmieniło" - mówił Weiss. Jak podkreślił, kradzież napisu była dla niego "papierkiem lakmusowym" i "sejsmografem" nowych relacji między Żydami i Polakami. - Coś od nowa się zaczyna między nami, coś pozytywnego - dodał.

Zdaniem Weissa, Auschwitz wiąże się z powstaniem nowej, humanistycznej religii, której naczelnym hasłem jest "Nigdy więcej". Zaznaczył, że hasło to musi być realizowane w praktyce, co oznacza twardą i konsekwentną reakcję na antyrasistowskie wystąpienia. - To "Nigdy więcej" ma mieć znaczenie uniwersalne. Nie chodzi o to, żeby tak wygodnie sobie siedzieć w Europie po tym wszystkim, odprawiać uroczystości żałobne i pozwalać jednym ludziom mordować innych, tłumacząc to "wewnętrzną sprawą". Jeśli chodzi o morderstwo, nie ma "wewnętrznych spraw" - mówił.

Kolejna publikacja ws. "polskiego obozu" - czytaj więcej.

Weiss przypomniał też, że w Izraelu, którego tożsamość narodowa jest ściśle związana z religią, Holokaust wywołał wiele pytań o obecność Boga w czasach Zagłady. - Pytano się: "Boże, gdzie byłeś wtedy, czy byłeś głuchy? Czy nie słyszałeś?". Na ogół odpowiada się, że nie możemy zrozumieć Boga, ale są i tacy, którzy mówią, że Bóg był wszędzie, bo Bóg jest odpowiedzialny za dobro i za zło - mówił.

- Ale - jak zaznaczył na koniec Weiss - na pytanie o obecność Boga w czasach Zagłady mam osobistą odpowiedź i jedyną: "Boże, nie wiem gdzie byłeś, powinieneś być i działać inaczej, ale jednak byłeś w sercach Sprawiedliwych Wśród Narodów Świata". To jest jedyna odpowiedź, którą ja mam. Nie mam lepszej i nie mam innej".
Jerzy Ulicki-Rek

Postby Jerzy Ulicki-Rek » Wed Jan 27, 2010 12:12 pm

Bylych wiezniow-150...
Namiot na 1,4 tysiaca..
I brak dla nich miejsca?

Jerzy Ulicki-Rek

B. więźniowie Auschwitz grożą bojkotem obchodów

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... zytajdalej

Czterech byłych więźniów niemieckiego obozu Auschwitz grozi bojkotem obchodów 65. rocznicy wyzwolenia obozu. Zarzucają dyrektorowi Państwowego Muzeum Auschwitz-Birkenau Piotrowi M.A. Cywińskiemu, że na uroczystości nie zaprosił liderów Chrześcijańskiego Stowarzyszenia Rodzin Oświęcimskich, do którego oni sami należą.

Muzeum odpiera zarzuty: zaproszony jest każdy, choć nie wszyscy zmieszczą się w głównym namiocie.

Protest podpisali między innymi dwaj byli więźniowie z pierwszego transportu Polaków do obozu 14 czerwcu 1940 roku - Jerzy Bielecki i Józef Stós, a także Władysław Szepelak i Edmund Szewczyk.

"Dyrektor Cywiński nie uznając za stosowne zaprosić zarząd Chrześcijańskiego Stowarzyszenia Rodzin Oświęcimskich na organizowane pod patronatem prezydenta RP uroczystości związane z 65. rocznicą oswobodzenia KL Auschwitz wymierzył nam kolejny policzek. Cywiński nie przestrzega podstawowych obowiązków wynikających ze statutu muzeum w zakresie współpracy z organizacjami pozarządowymi, lekceważąc w sposób jawny nasze stowarzyszenie i nas samych" - głosi pismo podpisane przez byłych więźniów.

Byli więźniowie wspomnieli zarazem, że brak zaproszeń dla liderów stowarzyszenia oznacza, że oni sami pozostaliby bez opiekunów podczas uroczystości.

"Dyrektor Cywiński zmusza nas, byłych więźniów KL Auschwitz, starych ludzi, stojących już nad grobem, do smutnego dla nas kroku w postaci bojkotu tegorocznego wydarzenia i rezygnacji z uczestnictwa w organizowanych przez dyrektora uroczystościach!" - głosi pismo.

Muzeum stanowczo odrzuca zarzuty. Rzecznik placówki Jarosław Mensfelt powiedział, że na uroczystości zaproszeni są wszyscy, którzy zechcą w nich uczestniczyć. Nie każdy jednak będzie mógł wejść do namiotu, w którym będzie się odbywała główna uroczystość. Rzecznik podkreślił, że byli więźniowie wraz z opiekunami mają w nim miejsce zapewnione, bo to oni są gospodarzami miejsca.

- Wszyscy są zaproszeni na uroczystości. Nie było zaproszeń imiennych. Uroczystość ma charakter międzynarodowy: weźmie w niej udział około 150 byłych więźniów, ich opiekunowie, a także 45 delegacji reprezentujących różne kraje. Namiot, w którym się odbędzie główna uroczystość może pomieścić maksymalnie 1,4 tysiąca osób. Nie jest w stanie pomieścić wszystkich. Dlatego będzie zorganizowany sektor otwarty z telebimem i każdy, kto będzie chciał wziąć udział w uroczystości, może to zrobić. Byli więźniowie natomiast są gospodarzami tego miejsca. Dla każdego z nich miejsce jest zarezerwowane. Wejdą także z opiekunami, jeśli ich zgłoszą - powiedział Mensfelt.

Rzecznik dodał, że muzeum ze szczególną wrażliwością podchodzi do byłych więźniów.

Chrześcijańskie Stowarzyszenie Rodzin Oświęcimskich powstało w 1998 roku. Skupia byłych więźniów, w tym wielu spośród deportowanych pierwszym transportem, rodziny więźniów Auschwitz oraz ludzi zainteresowanych problematyką obozu.

(jks)
Jerzy Ulicki-Rek

Holo-chochola taniec rytualny

Postby Jerzy Ulicki-Rek » Wed Jan 27, 2010 12:17 pm

Proponuje aby oglosic JEDEN DZIEN W ROKU "Dniem bez holokaustu".

Jerzy Ulicki-Rek

Międzynarodowe Forum Holokaustu

PAP | dodane 1 godzinę i 27 minut temu

Przedstawiciele kilkudziesięciu krajów biorą udział w III Międzynarodowym Forum Holokaustu "Let My People Live" - "Pozwólcie żyć mojemu narodowi", które w środę rozpoczęło się w Operze Krakowskiej. Spotkanie towarzyszy obchodom 65. rocznicy wyzwolenia obozu Auschwitz.

W forum, które jest poświęcone pamięci ofiar Zagłady, uczestniczą delegacje rządowe, ocaleni z holokaustu, reprezentanci organizacji żydowskich oraz młodzież. W jednodniowym spotkaniu bierze też udział grupa kilkudziesięciu eurodeputowanych z 12 krajów Wspólnoty, na czele z przewodniczącym Parlamentu Europejskiego Jerzym Buzkiem.

W programie forum zaplanowano m.in. wystąpienie przewodniczącego PE oraz odtworzenie przekazów wideo z przesłaniami przywódców państw, wśród nich prezydenta USA Baracka Obamy.

Organizatorami forum są: Europejski Kongres Żydów, Światowe Forum Holokaustu oraz Instytut Yad Vashem."
Jerzy Ulicki-Rek

Postby Jerzy Ulicki-Rek » Wed Jan 27, 2010 12:27 pm

Z artykulu o bylych wiezniach obozu dowiedzialem sie o istnieniu Chrześcijańskiego Stowarzyszenia Rodzin Oświęcimskich.

Z calym szacunkiem wyslalem list:

"Szanowni Panstwo

Zbieram wszelkie materialy dokumentujace zbrodnie hitlerowskie a w szczegolnosci wszystko co ma zwiazek z komorami gazowymi i milionami ofiar jakie oddaly w nich zycie .
Bede bardzo wdzieczny za wszelkie materialy na ten temat.
Z wyrazami szacunku
Jerzy Ulicki-Rek
Jerzy Ulicki-Rek

Re: Holo-chochola taniec rytualny

Postby Hubal » Wed Jan 27, 2010 1:42 pm

Jerzy Ulicki-Rek wrote:Proponuje aby oglosic JEDEN DZIEN W ROKU "Dniem bez holokaustu".

Jerzy Ulicki-Rek

I wprowadzic miedzynarodowe swieto "rakaholomita"
:D
http://www.forum.michalkiewicz.pl/viewt ... =4&t=16406
Hubal

Postby Jerzy Ulicki-Rek » Wed Jan 27, 2010 1:52 pm

:) :) :) :) :)

Gwoli ciekawosci :przed chwila dostalem e-mail zwrotny :

"The following message to <chsro@gmail.com> was undeliverable.
The reason for the problem:
5.1.0 - Unknown address error 550-"5.1.1 The email account that you tried to reach does not exist. Please try\n5.1.1 double-checking the recipient's email address for typos or\n5.1.1 unnecessary spaces. Learn more at \n5.1.1 http://mail.google.com/support/bin/answ ... nswer=6596 16si8942422iwn.101"

chsro@gmail.com to e-mail podany na internecie do tego Chrzescijanskiego Stowarzyszenia Rodzin
Jerzy Ulicki-Rek

Re: Mit holokaustyczny i jego zadanie

Postby Hubal » Fri Feb 05, 2010 5:15 pm

Jak dosnosi judeoprasa

Włoska sopranistka: nie śpiewałam w Auschwitz
90-letnia była włoska sopranistka Lia Origoni w otwartym liście zapewniła, że nie występowała nigdy w Auschwitz. W ten sposób zdementowała informacje podane na wielkiej wystawie na temat hitlerowskiego obozu zagłady, którą otwarto niedawno w Rzymie.
Pod koniec stycznia w prestiżowym kompleksie budynków Vittoriano, wokół Ołtarza Ojczyzny, otwarta została z udziałem przedstawicieli najwyższych władz Włoch największa zorganizowana dotychczas w tym kraju ekspozycja na temat historii obozu Auschwitz-Birkenau. Wśród licznych eksponatów i dokumentów znalazła się tam informacja o tym, że w 1943 roku śpiewaczka z mediolańskiego teatru La Scala, Lia Origoni, wystąpiła na terenie obozu zagłady przed dowództwem SS.

Rakholomit szuka dla siebie lekarstwa i je kiedyś znajdzie !!!

http://wiadomosci.onet.pl/2124319,12,wl ... ,item.html
Hubal

Postby DeTe » Sat Feb 06, 2010 11:38 pm

Zwróćcie uwagę na to, że w ostatnim czasie coraz więcej osób wycofuje swoje zeznania (czyli kłamstwa) dotyczące swoich osobistych wspomnień i przeżyć "przeholo-kaustycznych". Fundacje i "oficjalni przedstawiciele odmawiają udostępniania szczegółów dotyczących funkcjonowania niemieckich obozów koncentracyjnych. Widać te do niedawna wiarygodne zostały już obalone.
Denken macht frei.
Kwestionuj autorytety - myśl samodzielnie!
64,999,987 osób ,które posiadają broń, NIE ZABIŁY WCZORAJ NIKOGO!
DeTe

Postby Jerzy Ulicki-Rek » Sun Feb 07, 2010 3:09 am

W zwiazku z tym wlasnie procesem myslenia jaki zauwazyl DeTe coraz wiecej wydawcow,ktorzy przedtem liczyli na latwy grosz wydajac wszelkie bzdury byle tylko mialy holokaustyk na okladce , coraz cZesciej odmawiaja publikowania tych bredni w obawie przed kompromitacja.
Powolutku ale skutecznie kropla(w tym rowniez polska ) drazy holo-kamien...

Jerzy Ulicki-Rek
Jerzy Ulicki-Rek

Zydowski fanatyk zniewaza Polakow

Postby Jerzy Ulicki-Rek » Mon Feb 08, 2010 1:28 pm

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 49,00.html

Czytajac takie slowa pochodzace z zydowskich zrodel trudno pozostac biernym.Autor,wykladowca na uniwersytecie w Tel Aviv ,omawiajac przemowienie zydowskiego polityka wygloszone na terenie bylego obozu ,tak pisze o roli Polakow czasie hitlerowskiej okupacji:

"Speaking at the Auschwitz death camp in Poland, the greatest extermination facility in history, which was built in Polish territory (and not coincidently) and was operated by Poles, Netanyahu managed to skip the enthusiastic role played by the Poles in the Holocaust. In terms of their dedication to persecuting Jews, turning them over to the Nazis, and their active role in the extermination industry, the Poles were second only to the Germans, and sometimes even more devoted than them to the extermination work.
"Przemawiajac w Polsce ,w obozie zaglady Auschwitz, nawiekszym w historii kompleksem nastawionym na ludobojstwo,KTORY BYL ZBUDOWANY (NIEPRZYPADKOWO) NA TERENIE pOLSKI I ,KTORY BYL ZARZADZANY PRZEZ POLAKOW
,NETANYAHU PRZEMILCZAL ENTUZJASTYCZNA ROLE JAKA ODEGRALI POLACY W CZASIE HOLOKAUSTU.
TAM GDZIE MOWA O PRZESLADOWANIU ZYDOW,WYDAWANIU ICH W RECE NIEMCOW I ICH AKTYWNYM UDZIALE W MORDOWANIU NA SKALE PRZEMYSLOWA ,POLACY USTEPOWALI JEDYNIE NIEMCOM.
SWOIM POSWIECENIEM W MORDOWANIU POLACY PRZEWYZSZALI CZASAMI NAWET NIEMCOW.

The murders within Polish territory continued even after the German were defeated. According to estimates, about 1,500 Jews were murdered in independent pogroms approved by the new regime; many of them took place on city streets while an excited Polish crowd cheered on. The Righteous Gentiles among them were few, at the very margins of society.
ZBRODNIE (na Zydach) BYLY KONTYNUOWANE NAWET PO KLESCE NIEMIEC.ZGODNIE Z OBLICZENIAMI OKOLO 1500 ZYDOW BYLO ZAMORDOWANYCH W SPONTANICZNYCH POGROMACH POCHWALANYCH PRZEZ NOWY REZIM.
WIELE Z TYCH ZBRODNI MIALO MIEJSCE NA ULICACH MIAST PODACZAS GDY TLUM PODNIECONYCH POLAKOW WYRAZAL SWOJA RADOSC .
"SPRAWIEDLIWYCH GOJOW" BYLA W TYM TLUMIE GARSTKA,GDZIES NA MARGINESIE SPOLECZENSTWA"

Po przeczytaniu kolejnego plugawego klamstwa obrazajacego Polakow ,ktorzy zyja dzsiaja i tych ,ktorzy oddali swoje zycie ratujac Zydow przed internowaniem w obozach ,po raz kolejny zaluje ,ze 'holocaust" to tylko mit.
Komu sluzy takie wycie?
Chca nas sprowokowac do pogromow?:):):)
Ten numer nie przejdzie :)
Ale moze dzieki temu kilku Polakow wiecej przejrzy na oczy i uwolni sie od pro-zydowskiej hipnozy .

Jerzy Ulicki-Rek
Jerzy Ulicki-Rek

Postby Jerzy Ulicki-Rek » Mon Feb 08, 2010 11:15 pm

Image
"...Przepraszam ,ze przeszkadzam,panie MOSHE PEER...przechodzilem wlasnie..Ja tylko na chwile i zaraz znikam...Twierdzi pan ,ze 6 razy hitlerowcy probowali pana zamordowac w komorze gazowej...."

Jerzy Ulicki-Rek
Jerzy Ulicki-Rek

Postby DeTe » Tue Feb 09, 2010 7:50 am

Chca nas sprowokowac do pogromow?:):):)
Ten numer nie przejdzie :)
Ale moze dzieki temu kilku Polakow wiecej przejrzy na oczy i uwolni sie od pro-zydowskiej hipnozy .

Tak. To jest właśnie syjonistyczna propaganda mająca na celu sprowokowanie Polaków do wystąpienia przeciwko żydom.
Jeśli do tego dojdzie, uwiarygodnią swoją holo-bajeczkę. Cały świat uwierzy wówczas że Polacy są sprawcami i oprawcami II wojny światowej.
Nie możemy do tego dopuścić by Polacy bez powodu atakowali na ulicy byle żydka.
Walczymy z syjonistyczną rasą która okrzyknęła się władcami świata. To oni są naszym celem. Przeciętny Icek ma w Polsce tyle do gadania, co "żyd za niemca". Mity trzeba obalać pokojowymi i dyplomatycznymi metodami.
Potrzebujemy więc mediów i armii.
Nie zapominajmy że podczas niemieckiej agresji i działań wojennych ginęła żydowska biedota i polska inteligencja. Nie chodziło więc o holokaust żydów, ale o zniszczenie Polski.

Warto też zwrócić uwagę na fakt, że przeciętny Polak nie był antysemitą dopóki nie powstała Gazeta Wyborcza i TVN. To właśnie te media wykreowały taki nasz wizerunek i starają się teraz wymóc na nas poczucie winy.
Antysemityzm wyssany z mlekiem matki wmawia nam Szechterowska szmata. Kwestionuję autorytety. Zwłaszcza samozwańcze. Żydowskie autorytety nie powinny być autorytetami dla Polaków. Polacy powinni domagać się ustanowienia przepisów karzących za antypolonizmy.
DeTe

Postby Jerzy Ulicki-Rek » Thu Feb 11, 2010 2:24 pm

Wspanialy przyklad zydowskiej propagandy dla Polakow.Tym razem ...Forum.."Racjonalista" :)

Komentarze do strony :Antysemityzm i Holocaust

http://www.racjonalista.pl/index.php/s, ... ,34#c51525
Komentarze do strony Antysemityzm i Holocaust

Jerzy Ulicki-Rek - Propaganda "holokaustu"
Podejdzmy do sprawy "racjonalnie' jak na taka strone przystalo."Racjonalnie" ,do dzisiaj ,11 lutego 2010, NIE MA ZADNEGO ,NAWET JEDNEGO DOWODU NA TO ,ZE TZW.HOLOKAUST w wersji zydowskiej mial miejsce.Prosze nie mylic tutaj fantazji swiadkow z dowodami.
Bajkopisarze tacy jak ABRAHAM BOMBA,ZOFIA LITWINSKA,REGINA BIALEK ,ADA BIMKO,EVA MOSES KORR,DR TADEUSZ CYPRIAN (to ten ,ktory przed sadem w Norymberdze przedstawil dowody i szczegoly dzialania ludobojczych "komor parowych" ) opowioadajacy nam swoj basnie z tysiaca i jednej holo-nocy sa tylko tym wlasnie:bajkopisarzami .
Nie ma-powtarzam raz jeszcze aby bylo jasne o co mi chodzi- NIE MA ZADNEGO DOWODY NA PLANOWE LUDOBOJSTWO .
Germar Rudolf ,naukowiec i chemik udowdnil ponad wszelka watpliwosc ,ze tzw.komory gazowe to mit.
Zaplacil za to kilkoma latami wiezniena podobnie jak wielu innych ,ktorzy maja odwage nazwac prawde po imieniu.

Jerzy Ulicki-Rek
Autor: Jerzy Ulicki-Rek Dodano: dzisiaj
Jerzy Ulicki-Rek - Holo-propaganda
Czemu ma sluzyc ta kolejna dawka pro-holokaustycznej propagandy?
Mysle ,ze temu samemu co zawsze;ma nas oglupic i utrwalic mity ,ktore wiaza nasze wolne myslenie jak lancuchy.
Tytulowy "antysemityzm " to nic innego tylko okrzyk bojowy syjonstow
skierowany do Zydow majacy ich przekonac ,ze caly swiat nie ma nic
innego do roboty tylko knuc ich zaglade.
Jest to manipulacja ,ktorej ofiara na pierwszym miejscu sa Zydzi wlasnie.
Wyobrazcie sobie ile warta by byla ta odzywka gdyby nagle Zydzi
przestali czuc sie scigani i osaczani?A tak przeciez maja sie czuc
,zeby batem"uwaga antysemici" mozna bylo ich ustawiac w szeregu tak jak
to wygodne manipulatorom spod -blekitnej tym razem -gwiazdy.
Tych ,ktorzy chca sie dowiedziec na jakiej podstawie twierdze ,ze
"holokaust' to nic innego tylko holo-kit zaporaszam do przeczytania
tego co zgromadzilem na mojej stronie.

viewtopic.php?f=1&t=3

Jest to rezultat-skrotowy sila rzeczy tego co wyszukalem i sprawdzilem wiele razy porownujac wiele roznych zrodel.

Jerzy Ulicki-Rek
Czytajacych moje wpisy chcialbym przeprosic za tzw."literowki".Pisalem to ma goraco i w pospiechu przed wyjsciem do pracy sprowokowany ta -wymierozna w polakow-nastepna dawka holo-trucizny.
Teraz-juz bez pospiechu moge dodac kilka slow wiecej:potega holo-mitu opiera sie na wywolywaniu w ofierze (czyli w nas) poczucia winy a to wlasnie jewst poteznym narzedziem w manipulowanou ludzkim dzialaniem.
Prosze przyjac do wiadomosci :) ,ze nie mamy zadnego powodu aby czuc sie winnymi.
Bez wzgledu na to co wmawia w nas od 65 lat pro-zydowska propaganda .
CDN

Andrzej Koraszewski - tak, antysemityzm
Kolejne wypociny chorego, nieuka i podłego człowieka. Tego rodzaju nowi szmalcownicy nie są ani niewinni, ani oszukani, z całą świadomością wybierają podłość. Inna sprawa w krajach, w których niczego innego nie można się dowiedzieć, gdzie trudno swoje "wiadomości" sprawdzić . Ten osobnik takich problemów nie ma. Wybiera kłamstwo i podłość, wybiera usprawiedliwianie swojej nieudolności antysemityzmem, wybiera obojętność wobec świata. Odmówiono mu dostępu do archiwów muzem w Auschwitz, (zamieszcza sam informację o tym na swojej stronie) bo trudno z takimi współpracować, ale nie trzeba mieć dostępu do archiwów, żeby zdobyć informację jak wyglądała historia wtedy i jak wygląda dziś. Tak, przeciw takim typom trzeba mobilizować opinię publiczną, bo jest ich coraz więcej. Nie tylko w Polsce.

Autor: Andrzej Koraszewski Dodano: dzisiaj

Jerzy Ulicki-Rek - Znowu to samo?
Kolejne wypociny chorego, nieuka i podłego człowieka.

[Wyglada na to ,ze pan KORASZEWSKI zna mnie lepiej niz ja sam:)]

Tego rodzaju nowi
szmalcownicy nie są ani niewinni, ani oszukani, z całą świadomością wybierają podłość.

[Drogi Panie.Szmalcownik to byl facet ,ktory bral pieniadze za to ,ze nie donosil,szantazysta.W panskiej wypowiedzi brakuje logiki.]

Inna sprawa w krajach, w których niczego innego nie
można się dowiedzieć, gdzie trudno swoje "wiadomości" sprawdzić .

[Mozna sie dowiedziec wszedzie ,trzeba tylko chciec i znac pare innych jezykow oprocz wlasnego.
Protokoly z rozpraw w Norymbwerdze sa w internecie,archiwa w BAD AROLSEN przenoszone na internet.To one m.in. zadaja klam holo-mitowi.]

Ten osobnik takich problemów nie ma. Wybiera kłamstwo i podłość, wybiera
usprawiedliwianie swojej nieudolności antysemityzmem, wybiera obojętność wobec świata.

[Czy mogly pan wyrzucic przez okno swoj podrecznik propagadny i zaczac mowic zwyklym jezykiem?na mnie nie robi to zadnego wrazenia :)]

cdn
Jerzy Ulicki-Rek
**
Odmówiono mu dostępu do archiwów muzem w Auschwitz, (zamieszcza sam informację o tym na swojej stronie) bo trudno z takimi współpracować,
{Tlumacze na polski z syjonistycznego:"Nie dawal nadziei na popieranie oficjalnej wersji.Zna pare jezykow i moze doczytac sie tego czego nie powinien}

ale nie trzeba mieć dostępu do archiwów, żeby zdobyć informację jak wyglądała historia wtedy i jak wygląda dziś.

[oczywiscie ,ze nie.To wszystko co komendantura obozu probuje ukryc jest juz dawno ujawnione]

Tak, przeciw takim typom trzeba mobilizować opinię publiczną, bo jest ich coraz więcej. Nie tylko w Polsce.

A bedzie ich jeszcze wiecej bo coraz wiecej ludzi zaczyna watpic w wasze oficjalne brednie.Samym wrzaskiem :"ANTYSEMITA' nikogo juz dzisiaj nie przestraszycie.
Moja wypowiedz odniosla swoj skutek:teraz kazdy kto przeczyta slowa p.KORASZEWSKIEGO bedzie wiedzial ,ze ta strona to jeszcze jedna zydowska strona dla Polakow.

Jerzy Ulicki-Rek
Jerzy Ulicki-Rek

Postby DeTe » Thu Feb 11, 2010 5:16 pm

Na szczęście nie uważam mówienia prawdy o żydach za objaw antysemityzmu, podobnie jak mówienie prawdy o Polakach za antypolonizm, prawdy o pedałach za homofobię i wiele innych wymyślonych na potrzeby tresury haseł. Znalazłem w komentarzach na newworldorder.com.pl ciekawy komentarz:
Dobrze piszesz nie kazdy zyd jest zly nie kazdy iluminata to zyd i to jest najgorsze Ci ludzie nie maja narodowosci nie sa patriotami wiec nie wiadomo kim oni sa i dlatego ciezko ich nazwac to jest pseudoelita ktora niedlugo i wierze w to calym sercem skonczy urzedowanie, mysle ze my narod Polski jestesmy wyjatkowi waleczni honorowi szlachetni itd. i wcale nie wyolbrzymiam tylko ze wkrecili nam zachodni styl zycia i zapomnielismy o tym ale wlasnie nadszedl czas przebudzenia i to my narod Polski jestesmy przeznaczeni do tego zeby wyznaczyc nowy kireunek swiatu oni to wiedza dlatego wg oficjalnych mediow jestesmy jak to mowia łakomym kaskiem dla inwestorow czytac spekulantow bo tylko my sie ostalismy w tym calym zamieszaniu nasze zacofanie jest naszym zbawieniem i tu jestesmy kroczek naprzod przed elita wykorzystajmy to gdyz zostalo bardzo niewiele czasu.
http://newworldorder.com.pl/usercomment.php?id=4265

Masz zupełną rację Jerzy. "Antysemityzm" to rodzaj bata którym chcą nas tresować. Ale jaki antysemityzm? Próba dociekania prawdy to antysemityzm?
Achaa... Chyba że ta prawda jest na tyle okrutna że zaszkodzi semitom... Ale przecież to nie nasza wina że oni postępują nie fair. Gdyby nie było przekrętu, nie byłoby powodu do zabezpieczania się przed ujawnieniem prawdy. "Protokóly" zdają się być instrukcją postępowania dla żydów-syjonistów.
DeTe

PreviousNext

Return to Historia